מגדלים מתוכננים בגוננים, בגילה, בפסגת זאב ובתלפיות (הדמיות: אלי רכס אדריכלים, Totem, אי אל וויו פוינט)
מגדלים מתוכננים בגוננים, בגילה, בפסגת זאב ובתלפיות (הדמיות: אלי רכס אדריכלים, Totem, אי אל וויו פוינט)

73 בקרית היובל, 43 בגילה ו-39 בקטמונים: טירוף המגדלים בירושלים

483 מגדלים בגובה ממוצע של 26.7 קומות צפויים לקום בשנים הקרובות ברחבי ירושלים. היקף המגדלים המתוכנן הוא גבוה משמעותית מכיוון שעל פי תקנות כבאות והצלה, מגדל מוגדר כבניין של עשר קומות ומעלה, ואז המספרים מזנקים. העירייה: "אנחנו גאים בתוכנית"

פורסם בתאריך: 16.7.24 06:58

כמעט שלא עובר שבוע שבו בעיריית ירושלים לא מאשרים בניית מגדלים רבי קומות. הגבהים משתנים מתוכנית לתוכנית, וכך גם מאזור לאזור, אבל התחושה היא שבניית מגדלים מאושרת כמו פטריות שצצות אחרי הגשם. בכמויות.

אתמול, שני, פורסם על ידי ניר חסון באתר "הארץ" כי בשנים הקרובות יוקמו בירושלים 483 מגדלים בקובה ממוצע של 26.7 קומות. הנתון הזה התקבל ממסמך מדיניות שהוכן בעיריית ירושלים ואשר מכיל בתוכו את המגדלים בני 18 הקומות ומעלה שיוקמו בעיר, על פי חזון ראש העיר ומהנדס העיר, ובהתחשב בפיתוח של מתחמים שונים דוגמת קירוי בגין, התפתחות תלפיות, השכונה החרדית החדשה בעטרות ועוד. היקף הבינוי המתוכנן, כך על פי הפרסום, 58,728 יחידות דיור חדשות במגדלים הללו. שיגעון או כורח המציאות? תלוי כמובן את מי שואלים.

על פי המסמך שהוכן בעירייה ותוכנו פורסם ב"הארץ" המגדלים המדוברים הם למגורים ולמשרדים שנמצאים בהליכי התכנון השונים. עוד מצוין כי כיום יש בשטח העיר כ-30 מגדלים, כך שהתכנון לשנים הקרובות הוא להכפיל את המספר פי 16.

על בולמוס אישורי התוכניות והבינוי בירושלים נכתבו רבבות מילים בשנים האחרונות. עוד ועוד תוכניות, עוד ועוד מגדלים. עוד ועוד תושבים מתוסכלים (ואחרים ששמחים על התחדשות עירונית). והנה דוגמא על איך הולך קו הרקיע של ירושלים להשתנות – במיוחד בשכונות דרום-מערב ודרום העיר: בקרית היובל-קרית מנחם (שיאנית המגדלים) מתוכננים 73 מגדלים. בתלפיות, שהולכת לשנות את פניה לגמרי, מתוכננים 65 מגדלים, בגילה 43 ובקטמונים (גוננים – 39 מגדלים. כמובן שזוהי רשימה חלקית של שכונות בהן היקפי הבנייה הם הגבוהים ביותר כרגע, אבל מגדלים יוקמו בכל רחבי העיר כמעט (למעט העיר ההיסטורית והמושבות) – בבית הכרם, בארמון הנציב, בגבעה הצרפתית, בפסגת זאב, ברמות ועוד ועוד ועוד.

המגדל הגבוה ביותר שייבנה הוא זה שמוכנה "בורג' חליפה הירושלמי" במתחם אפשטיין בקרית היובל, שיעלה לגובה מוטרף של 170 מטר וישקיף על הר הרצל, על יד ושם ולמען האמת – על כל העיר.

יצוין כי המגדלים הללו מתוכננים למרות שלירושלים אין תוכנית אב סטטורית מאושרת, וגם למרבית השכונות אין תוכנית שכזו, ויש לא מעט גורמים המבקרים וטוענים כי מדובר בהשתוללות חסרת רסן, וכי בהיעדר תוכנית אב מאושרת – אין למעשה תכלול של כלל הצרכים העירוניים לתוספת כה גדולה של מגדלים ושל יחידות דיור.

 

 

בין המתנגדים הבולטים לבולמוס הבנייה, אנשי קרית היובל-קרית מנחם. חלקם אף הקימו עמותה בשם יובלים 2040 שמטרתה היא תכנון שפוי והגיוני לשכונה. חברת העמותה עדי עמית: "בעשור האחרון נעשתה בירושלים בחירה לעבור לבינוי מגדלים. בחירה זו נעשתה ללא דיון וללא שיתוף ציבור. הדבר חמור במיוחד בקרית היובל וקרית מנחם, שם הבינוי המגדלי מרוחק מהרכבת הקלה. להחלטה הזו יש השלכות חמורות. ראשית, תהליך הבינוי של מגדלים מהווה הפרעה חמורה וממושכת יותר לסביבה ותושבי קרית היובל סובלים. שנית, מדובר על מבנים שיקר יותר לבנות ויקר יותר לתחזק, ולכן הם לא מספקים דיור בר השגה. ירושלים הולכת לאבד את השוטרים, האחיות והמורות שלה בשל היעדר דיור מתאים לאנשים במקצועות אלו. 'יער המגדלים' בקרית היובל ובקטמונים יוצר מרחבים בציפוף נקודתי קיצוני, שאין לו אח ורע בעולם, ושלא ניתן לספק בהם איכות חיים מינימלית".

מעיריית ירושלים נמסר: "הדברים הנטענים הם חלק מתוכנית ארוכת טווח של עיריית ירושלים. אנחנו גאים בה. ירושלים בעיצומה שתשנה את פניה. מצד אחד שמירה על המבט מזרחה, אל העיר ההיסטורית, מרכז העיר, השכונות הוותיקות וההיסטוריות כמו גם המושבות, ומהצד האחר הפונה מערבה: עיר מתקדמת וחדשנית שבה יש ציפוף ובנייה לגובה, התחדשות עירונית, בניה גבוהה לאורך צירי הרכבת הקלה, עירוב שימושים אינטנסיבי עם מסחר, פנאי, תרבות ותעסוקה,  ומגורים בתוך מרחב ציבורי נדיב. כל אלה יסייעו להחזיר את הקהילה לרחוב ולהחיות את העיר ולחבר את הקהילות. זהו חלק מחזון ראש העיר אשר מרכזו עומדת גם השמירה על השטחים הירוקים והפתוחים וההגנה על הטבע והסביבה".

עוד נמסר: "כזכור, כבר במאי 2021 הכריז ראש העיר במועצת העיר בה הציג את חזונו ולפיו ההגנה על הטבע והסביבה יעמדו בחזית העשייה העירונית ולא ייסוגו מפני הפיתוח. ראש העיר הוסיף והבהיר: לא נאפשר קידום תוכניות בנייה בשטחים הפתוחים והירוקים, עד אשר ימוצו כל האפשרויות במסגרת התחדשות עירונית, ציפוף ובנייה גבוהה לאורך הרכבת הקלה. זו הדרך היחידה להבטיח פיתוח, דיור וקידמה ולצד זה לשמור על ערכי הטבע והערכים ההיסטוריים וערכי המורשת. הבנייה לגובה מאפשרת חיים קהילתיים בסביבת הבית עם מרחב ציבורי מטופח ומעבר לתחבורה ציבורית, מיקרומוביליות והליכתיות. זוהי מדיניות שיש בה צדק סביבתי, צדק קהילתי וצדק חברתי. כל אלה יחד עם תלפיות, רובע הכניסה לעיר וקירוי בגין, יהפכו את ירושלים לעיר מתקדמת וחדשנית עם בניה גבוהה כלפי מערב, אשר רגליה יציבות ושומרות על מורשתה ושימור אופייה ההיסטורי, כפי שאלה היו מאז ומתמיד. ירושלים תהייה הדבר הבא של ישראל וזה כולל בין היתר בניה גבוהה באזורים המיועדים לכך".

 

תגובות

אין תגובות